Österberg får Bodströms jobb

Sven-Erik Österberg lämnar Norrbotten för rollen som landshövding i Stockholm. Han får jobbet efter att utnämningen av Thomas Bodström dragits tillbaka. Sven-Erik Österberg blir landshövding i Stockholms län och chef för Länsstyrelsen i Stockholm, skriver regeringen i ett pressmeddelande.(TT)
Publicerad 9 november 2017

Sven-Erik Österberg blir landshövding i Stockholms län och chef för Länsstyrelsen i Stockholm, skriver regeringen i ett pressmeddelande. Han är sedan oktober 2012 landshövding i Norrbottens län.

"Det ska bli både spännande och roligt att nu leda Länsstyrelsen Stockholm efter mina år som landshövding i Norrbotten", säger Österberg i en kommentar.

Han har en bakgrund som socialdemokratisk riksdagsledamot och var biträdande finansminister 2004-2006.

"Sven-Erik Österberg har en bred erfarenhet och engagemang i många frågor, och har lett arbetet på länsstyrelsen i Norrbotten under de senaste fem åren. Sven-Erik har en gedigen erfarenhet av ledarskap och det är glädjande att regeringen beslutat att utse honom till landshövding i Stockholms län", säger civilminister Ardalan Shekarabi (S), i en kommentar.

Thomas Bodström utsågs tidigare till landshövding i Stockholm men utnämningen drogs tillbaka på grund av hans tidigare engagemang i det skandalomsusade pensionsbolaget Allra.

Sven-Erik Österberg tillträder tjänsten den 1 februari 2018. Han efterträder Chris Heister.

TT