Annons

Olycksplats undersöks - flicka får krisstöd

Lastbilen i dödsolyckan i Härryda i helgen körde över i fel körbana just på en plats där det inte fanns något avskiljande dike. En man och en kvinna omkom. Deras tioåriga dotter - som satt i baksätet - får nu krishjälp.(TT)
Publicerad 5 november 2018

Riksväg 40 stängdes en stund på måndagseftermiddagen för att trafikpolisen skulle undersöka olycksplatsen i Härryda där två personer omkom i helgen, rapporterar SVT Nyheter Väst.

Det var i lördags som en lastbil hamnade i motsatt körbana och krockade med mötande personbilar. En man och en kvinna som satt fram i en av bilarna omkom.

Annons

Inget dike vid räcket

Körbanorna skiljs åt av ett räcke och ett dike, men just vid olycksplatsen hade det tidigare varit en öppning för utryckningsfordon. Därför finns där inget dike.

””
””

Händelsen utreds som möjlig vårdslöshet i trafik, men ingen person har delgivits brottsmisstanke. Det är för närvarande oklart varför lastbilen kom över på andra sidan vägen. Polisen kommenterar inte detta, med hänvisning till den pågående förundersökningen, rapporterar BT.

"Jätteexplosion"

Ett vittne uppger dock för tidningen att ett däck på lastbilen exploderade innan den körde genom mitträcket.

””

Mannen och kvinnan som omkom var föräldrar till en tioårig flicka som satt i bilens baksäte. Marks kommuns krisstödteam hjälper nu flickan och andra anhöriga, rapporterar SVT Nyheter Väst.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons