GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Mörkade om klimatskog i Uganda

Det svenska projektet med klimatskogen i Uganda har blivit förödande för lokalbefolkningen. Det avslöjade TV4:s Kalla Fakta i tisdagens avsnitt. Tallarna, som har planterats av skogsindustribolaget Green Resources, har slagit hårt mot byborna i Kachung i Uganda.(TT)
Publicerad 4 november 2015

Det svenska projektet med klimatskogen i Uganda har blivit förödande för lokalbefolkningen. Det avslöjade TV4:s Kalla Fakta i tisdagens avsnitt.

Tallarna, som har planterats av skogsindustribolaget Green Resources, har slagit hårt mot byborna i Kachung i Uganda. Personer som Kalla Fakta har pratat med vittnar om hur de har tvingats överge sin mark, och därmed förlorat sin försörjning, för att ge plats åt skogsprojektet.

Energimyndigheten i Sverige är ansvarig för projektet och ser positivt på investeringen. Kalla Fakta menar däremot att myndigheten har målat upp en "solskenshistoria" och mörkat att marken användes av lokalbefolkningen när tallarnas planterades.

Enligt Kalla Fakta kan Sverige, bland annat tack vare klimatskogen i Uganda, visa upp låga utsläppssiffror vid klimattoppmötet i Paris senare i år.

TT