GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Mor överlämnas till Spanien

En mamma i Emmaboda hämtade i fjol hem sina barn från deras spanska pappa. Nu ska hon överlämnas till Spanien där hon misstänks för grov egenmäktighet med barn, beslutar Kalmar tingsrätt som prövat Spaniens begäran.(TT)
Publicerad 9 januari 2015

En mamma i Emmaboda hämtade i fjol hem sina barn från deras spanska pappa - nu ska hon överlämnas till Spanien, beslutar Kalmar tingsrätt. I Spanien misstänks kvinnan för grov egenmäktighet med barn, något som kan ge upp till fem års fängelse.

Kalmar tingsrätt har prövat Spaniens begäran om en europeisk arresteringsorder och kommit fram till att den upprättats korrekt, rapporterar lokala medier.

Mamman har vårdnaden för barnen, enligt svenska domstolsbeslut. Men en spansk domstol har slagit fast att det är barnens pappa som har vårdnaden. Kvinnan nekar till brott och hävdar att barnens pappa fått vårdnaden om barnen på felaktiga grunder.

TT