Annons

Moderaterna presenterar egen budgetmotion

Moderaterna kommer senare i höst att lägga en budgetmotion i riksdagen med inriktning på "fler poliser, bättre integration och mer tillgänglig sjukvård", skriver partiledaren Ulf Kristersson och ekonomisk politiska talespersonen Elisabeth Svantesson i en debattartikel i Dagens industri.(TT)
Publicerad 8 november 2018

Helst skulle de vilja lägga budgetmotionen tillsammans med hela Alliansen, men om det inte är möjligt går partiet ensamt fram med förslaget, skriver de. En av anledningarna är att övergångsregeringens budgetförslag, enligt Moderaterna, inte är så "fri från partipolitik" som det påstås.

"Även om finansdepartementets budgetproposition kommer att innehålla få nya politiska initiativ, så innebär den ändå en förlängning av rödgrön ekonomisk politik", skriver de två.

Annons

De framhåller att Moderaternas budgetmotion kommer att rymmas inom det finanspolitiska ramverket och att förslagen kommer att vara "tydliga och genomförbara" så att riksdagen kan ta ställning under beredningstiden som i år blir kortare än vanligt.

Ulf Kristersson och Elisabeth Svantesson håller en pressträff efter lunch på torsdagen.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons