Annons

Malmö inleder Champions League-äventyret i Kosovo

Fjolårets Champions League-kval slutade med tre mål i baken och en skrällförlust i Makedonien. På tisdag flyger Malmö FF till grannlandet Kosovo med förhoppningar om att historien inte ska upprepa sig.(TT)
Publicerad 9 juli 2018

Förra sommaren gick Malmö FF in i Champions League-kvalet som storfavoriter mot makedonska FK Vardar - men fick se sig utslaget efter att ha släppt in tre mål i den andra halvleken på bortaplan. När det allsvenska mästarlaget på tisdagen går in i årets upplaga av turneringen väntar åter motstånd från Balkan i form av det kosovanska mästarlaget FC Drita.

””

Minnet av Vardar hjälper

Annons

Sedan förra sommaren har det varit stor spelomsättning i Malmös trupp. Förutom Lewicki är det enbart försvarsduon Lasse Nielsen och Franz Brorsson samt lagkaptenen Markus Rosenberg som är aktuella för spel av dem som upplevde chockförlusten mot Vardar.

””

Allsvenskan viktigare

Efter en vårsäsong som Malmö överraskande tillbringade på tabellens under halva beslöt klubben i maj att ersätta tränaren Magnus Pehrsson med tyske Uwe Rösler. I den allsvenska omstarten blev det klara 4-0 borta mot Sirius, och hittills är lagkaptenen nöjd med hur laget spelat under sin nya tränare.

””

Ett framgångsrikt Champions League-äventyr skulle kunna anses vara Malmös bästa chans att rädda en hittills misslyckad säsong. Så tänker dock inte Rosenberg.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons