Löfven toppar förtroendemätning

Moderaternas partiledare Ulf Kristerssons ställning stärks bland väljarna. I DN/Ipsos januarimätning är det 35 procent av de tillfrågade som säger att de har förtroende för honom. Vid den förra var det 27 procent. - Ulf Kristersson har fått en bra start som partiledare.(TT)
Publicerad 2 februari 2018

Moderaternas partiledare Ulf Kristerssons ställning stärks bland väljarna. I DN/Ipsos januarimätning är det 35 procent av de tillfrågade som säger att de har förtroende för honom. Vid den förra var det 27 procent.

””

Statsminister Stefan Löfven (S) toppar mätningen. Han får 40 procent och går därmed om Centerpartiets ledare Annie Lööf som får 38 procent.

I botten av förtroendemätningen återfinns Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor (17 procent) samt Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin (16 procent) och Isabella Lövin (11 procent).

I mätningen, som genomfördes under perioden 10-21 januari, intervjuades 1 640 röstberättigade väljare. Av dem intervjuades 609 via telefon och 1 031 via digitala intervjuer. De fick bland annat svara på om de hade mycket stort, stort, litet eller inget förtroende för partiledaren.

TT