Annons

Kvinnodag uppmärksammad över landet

Internationella kvinnodagen uppmärksammades över hela landet. Bland annat hölls barnvagnsmarscher mot mödradödlighet på nästan 50 orter. Statsminister Stefan Löfven tillbringade 8 mars i Umeå där han först deltog i RFSU:s barnvagnsmarsch och sedan talade på Kvinnohistoriska museet.(TT)
Publicerad 8 mars 2015
Internationella kvinnodagen uppmärksammades över hela landet. Bland annat hölls barnvagnsmarscher mot mödradödlighet på nästan 50 orter. Statsminister Stefan Löfven tillbringade 8 mars i Umeå där han först deltog i RFSU:s barnvagnsmarsch och sedan talad

Statsminister Stefan Löfven tillbringade 8 mars i Umeå där han först deltog i RFSU:s barnvagnsmarsch och sedan talade på Kvinnohistoriska museet.

Löfven pekade på vilken tragedi och skamfläck det är för världssamfundet när omkring 800 kvinnor dör varje dag för att de blev gravida.

Annons

Vid barnvagnsmarschen i ett vårsoligt Stockholm talade utrikesminister Margot Wallström. Hon lyfte fram den globala kampanj för att främja betydelsen av barnmorskor som regeringskansliet nyligen lanserade och förklarade att de höga dödstalen bland gravida inte är acceptabla.

””

Runt om i Sverige anordnades demonstrationer på den internationella kvinnodagen.

Till exempel höll 8-marskommittén en på Södermalm i Stockholm. 8-marskommittén anordnade även en demonstration i Göteborg.

I Malmö hölls först en demonstration på Möllevångstorget anordnad av Feminism underifrån. Senare under dagen var det en på Gustav Adolfs torg arrangerad av bland annat Socialdemokraterna och Vänsterpartiet.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons