Annons

Vård och islamism i KD-fokus

Vård, våldsbejakande islamism och en skopa kritik mot statministern. Det var ämnen som stod i fokus när partiledaren Ebba Busch Thor inledde Kristdemokraternas kommun- och landstingsdagar i Västerås.(TT)
Publicerad 8 april 2016

Busch Thor inledde med att lyfta två av partiets förslag: det om rätt till plats på boende för alla som är över 85 och det om att nästa år vika 1,1 miljarder till vårdserviceteam på sjukhusen.

””

KD-ledaren, som snart haft sin post i ett år, ägnade också en stor del av talet till kommun- och landstingspolitikerna åt brist på tillit, otrygghet, terrorism och våldsbejakande islamism.

Annons

"Luft bakom löften"

Hon framhåller att det är viktigt att kommunerna engagerar sig mer mot radikalisering, i samarbete med muslimska församlingar.

””

Ebba Busch Thor gick hårt åt statsminister Stefan Löfven och beskriver honom i talet som en charmör som lovar runt och håller tunt. Den tillit väljarna gav hon har han svikit, enligt KD-ledaren.

””

Avlivade DÖ

Men hon ger inga indikationer på att hon skulle tänka sig att försöka få de övriga i Alliansen med sig på att avsätta Löfven före nästa val 2018, trots att Kristdemokraterna i höstas avlivade den så kallade decemberöverenskommelsen mellan Alliansen och de borgerliga. Den innebar att de borgerliga lovade att släppa fram regeringens budgetar i riksdagen.

Tidigare under dagen rapporterade TV4 Nyheterna att partiet vill sänka skatten för de som säljer sin bostad med vinst och på så sätt få en ökad rörlighet på dagens bostadsmarknad.

Om du säljer och köper nytt kan du i dag få uppskov på högst 1,45 miljoner kronor av vinsten, på resten dras 22 procent i reavinstskatt. KD kräver nu att ingen skatt betalas vid bytet av bostad och ser gärna att räntan på uppskovet ska kunna betalas längre fram.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons