Annons

Källa bakom anklagelser mot Ahlin träder fram

Urban Ahlin (S) har hamnat under lupp efter anonyma anklagelser om dålig ledarstil, härskarteknik och tidigare sextrakasserier gentemot en kvinnlig medarbetare. Nu träder en tidigare anonym källa - Mona Sahlins tidigare pressekreterare - fram i Dagens Nyheter.(TT)
Publicerad 7 januari 2018

Innan jul vittnade 30 personer anonymt i Dagens Nyheter om härskartekniker och aggressivitet, framförallt gentemot yngre kvinnor. En kvinnlig medarbetare har även framfört anklagelser om sexuella trakasserier, något som anmäldes till partiet redan 2008.

Sex-sms

Annons

Cecilia Eklund, dåvarande pressekreterare åt Mona Sahlin, säger sig både ha tagit del av kvinnans berättelser om Urban Ahlins beteende samt de sex-sms som han uppges ha skickat till kvinnan.

””

"Inte hanterats alls"

Frågan om Ahlins förehavanden under 2008 utreddes av partiet för sju år sedan, och ledde då till att Ahlin fick en reprimand. Urban Ahlin har hela tiden själv nekat till anklagelserna liksom att reprimanden skulle handla om sexuella trakasserier. Han säger sig inte heller ha skickat några sex-sms.

””

Partiet har tillsatt en extern utredning av händelserna, och för några dagar sedan meddelade Socialdemokraterna att man anlitat en advokatbyrå med anledning av anklagelserna.

Cecilia Eklund är dock kritisk till partiets agerande, som hon anser är otillräckligt. I samma veva säger hon till DN att flera av de socialdemokratiska män som hon själv blivit utsatt av genom åren fortfarande är aktiva inom partiet.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons