Annons

Ingen dörr på glänt i regeringsfrågan

Efter mycket spring i korridorerna är dörren fortsatt tvärlåst. Varken Moderatledaren Ulf Kristersson eller Centerledaren Annie Lööf hade efter dagens Alliansmöte några nya besked i frågan om omröstningen Ulf Kristersson som statsminister.(TT)
Publicerad 6 november 2018

Ulf Kristersson beskriver dagens möte med Alliansledarna som ett helt vanligt tisdagsmöte. Inga positioner har förändrats, de har inte kommit varandra närmare.

””

Vill inte gissa

Annons

Kristersson vill inte förutspå hur stora chanser han har att klara nästa veckas statsministeromröstning i riksdagen.

””

Inte heller Annie Lööf hade några nya positioner att bjuda på. Hon säger bestämt nej till att släppa fram Kristersson som statsminister med stöd av Sverigedemokraterna.

TT: Finns det någon möjlighet att C inte kommer att rösta nej till Ulf Kristersson som statsminister?

””

Elefanten i rummet

””

TT: Fattar Centerns riksdagsgrupp beslut på tisdag i nästa vecka om hur ni ska rösta?

””

TT: Skulle ni verkligen kunna ändra er från ett nej till ett ja?

””

Köper inte argument

Argumentet från Annie Lööf och Jan Björklund (L) att SD kan få en utpressningsroll gentemot regeringen, håller Kristersson inte med om.

””

Statsministern och S-ledaren Stefan Löfven tror att Ulf Kristerssons chanser att bli statsminister i nästa vecka är små.

””

Löfven välkomnar

Annons

Löfven säger att han välkomnar talmannens steg att föra Kristersson till omröstning, det är bra att pröva en ny variant. Däremot vill han inte säga något om vad han tycker borde bli nästa steg, om Kristersson blir nedröstad. Till exempel om han själv är redo att ta på sig ett nytt sonderingsuppdrag eller låta sig röstas om en gång till.

TT: Vad vore det logiska nästa steget, om Kristersson blir nedröstad?

””

TT: Är det du som står näst i tur? Är du redo för det?

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons