Höll våldtagen kvinna i bunker

Mannen byggde en egen bunker. Sedan stämde han träff med en kvinna som han drogade, våldtog och höll inlåst i bunkern i närmare en vecka, enligt ett åtal vid Stockholms tingsrätt. Den 38-årige mannen står åtalad för grov våldtäkt och människorov.(TT)
Publicerad 11 januari 2016

Den 38-årige mannen står åtalad för grov våldtäkt och människorov. Enligt åtalet ska han under åren 2010-2015 på sin fastighet i Skåne ha uppfört en träbyggnad som på utsidan såg ut som en maskinhall. I själva verket innehöll byggnaden en egenkonstruerad bunker, byggd av betongblock och plåt på gjutet cementgolv. I bunkern fanns enligt åtalet "ett cellutrymme med intilliggande toalett".

Cellen hade två säkerhetsdörrar med elektroniska kodlås och var både ljus- och ljudisolerad. I anslutning till bunkern fanns också en insynsskyddad rastgård.

I september förra året fick 38-åringen kontakt med en kvinna i Stockholm som han stämde träff med. Till träffen tog han med sig jordgubbar preparerade med narkosmedel och utrustning för att sedan kunna hålla kvinnan fortsatt sövd. Han tog också med sig en rullstol för att lättare kunna transportera kroppen.

Planen lyckades. Kvinnan förlorade medvetandet och 38-åringen ska då ha våldtagit henne innan han förde kroppen till fastigheten i Skåne där han höll henne inspärrad i ungefär en vecka.

TT