Fortsatt stopp på E4 efter olyckor

Det råder fortsatt trafikstopp på E4, i norrgående riktning mot Jönköping, där tre lastbilar i går var inblandade i olyckor. Bärgningsarbetet har pågått under natten och först vid åttatiden nu på morgonen väntas vägen vara öppen igen, uppger Trafikverket.(TT)
Publicerad 13 januari 2016

Det råder fortsatt trafikstopp på E4, i norrgående riktning mot Jönköping, där tre lastbilar i går var inblandade i olyckor. Bärgningsarbetet har pågått under natten och först vid åttatiden nu på morgonen väntas vägen vara öppen igen, uppger Trafikverket.

Den första lastbilen ska ha kört in i mitträcket varpå släpet välte. Två andra lastbilar krockade sedan med varandra när de försökte undvika att köra in i den första,

Vägen beskrevs som en isgata. Räddningsmanskap från fyra orter tillkallades. Ingen person skadades vid olyckorna som skedde mellan trafikplats Värnamo och trafikplats Klevshult i Vaggeryds kommun.

Även på andra håll i södra Sverige rapporteras om olyckor och avåkningar efter det senaste dygnets snöfall. Strax utanför Nybro har tre bilar krockat och minst en person är förd till sjukhus.

Strax söder om Stockholm har en lastbil kört in i mitträcket på E4 med begränsad framkomlighet som följd.

TT