Florida hett resemål under sportlovet

Att semestra i Florida i USA under sportlovet verkar ha blivit allt mer populärt bland svenskar, det visar semesterarrangören Resias sammanställning av bokningssiffror under sportlovsperioden i år. I topp bland bokade reguljärflyg med avresa under februari och i början av mars ligger storstaden Miami.(TT)
Publicerad 7 februari 2018

Att semestra i Florida i USA under sportlovet verkar ha blivit allt mer populärt bland svenskar, det visar semesterarrangören Resias sammanställning av bokningssiffror under sportlovsperioden i år.

I topp bland bokade reguljärflyg med avresa under februari och i början av mars ligger storstaden Miami. Antalet bokningar dit har ökat med 15 procent jämfört med samma period i fjol och enligt resebolaget beror staden och delstaten Floridas ökande popularitet hos deras kunder bland annat på mer prisvärda flygresor, det varma klimatet samt att flera kryssningsfartyg avgår därifrån.

Andra välbokade semesterresemål i delstaten är Fort Lauderdale och Orlando som båda återfinns på bolagets topplista under sportlovsperioden.

När det kommer till charterresor ligger en gammal svensk favorit i topp - Kanarieöarna. På förstaplats bland Resias kunder hamnar Las Palmas på Gran Canaria, följt av ön Teneriffa med orten Granadilla de Abona.

På förlorarsidan hittas orter som Krabi i Thailand och den europeiska storstaden Barcelona.

TT