Annons

Elev åtalas för våldtäkt av sin lärare

En elev vid en gymnasieskola i Småland åtalas vid Eksjö tingsrätt misstänkt för att ha våldtagit sin lärare inne i en lektionssal. Åtalet beskriver hur eleven, som är i 20-årsåldern, en dag i mitten på september mot lärarens vilja genomfört sexuella handlingar som är att jämställa med samlag.(TT)
Publicerad 1 november 2018

En elev vid en gymnasieskola i Småland åtalas vid Eksjö tingsrätt misstänkt för att ha våldtagit sin lärare inne i en lektionssal.

Åtalet beskriver hur eleven, som är i 20-årsåldern, en dag i mitten på september mot lärarens vilja genomfört sexuella handlingar som är att jämställa med samlag. Han ska ha låst dörren till klassrummet, hållit fast läraren och med våld lyft och föst henne längre in i lokalen, för att sedan utföra de sexuella handlingarna. Läraren har hela tiden gjort motstånd och sagt ifrån att hon inte vill.

Annons

Eleven åtalas samtidigt för sexuellt ofredande för kränkningar som skett några dagar tidigare då han gjort fysiska närmanden, liksom för olaga hot då han före händelsen på Snapchat uttalat hot om att kidnappa läraren och tvinga henne till sexuella handlingar.

Eleven har suttit häktad sedan händelsen. Han nekar till brott.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons