Döms för ofredande under Eksjö stadsfest

Två tonåringar döms av Eksjö tingsrätt för sexuellt ofredande, skriver Vetlanda-Posten. Brotten utfördes i publikhavet under två konserter på förra årets stadsfest i Eksjö. Den ene pojken har ställt sig bakom en kvinna i publikhavet och på olika sätt tafsat på henne med sina händer.(TT)
Publicerad 9 februari 2018

Två tonåringar döms av Eksjö tingsrätt för sexuellt ofredande, skriver Vetlanda-Posten. Brotten utfördes i publikhavet under två konserter på förra årets stadsfest i Eksjö.

Den ene pojken har ställt sig bakom en kvinna i publikhavet och på olika sätt tafsat på henne med sina händer. Kvinnan hade anat oråd och bett vänner hålla utkik på pojken. Pojken döms för sexuellt ofredande till 70 dagsböter samt 8 000 kronor i skadestånd. Hade han varit över 18 år skulle brottet gett fängelse.

Den andra pojken har vid tre tillfällen ställt sig bakom en kvinna, tagit tag i henne och berört henne på olika ställen. Pojken tog ett så hårt tag om kvinnan att hon fick en revbensskada. Han döms för både ofredande och misshandel till ungdomsvård och ungdomstjänst i 25 timmar. Han ska även betala 1 500 kronor i skadestånd till kvinnan.

Totalt fick polisen in ett tiotal anmälningar om ofredande under stadsfesten.

TT