Bosniska vapen skulle till Sverige

Bosnisk polis har gjort ett stort beslag av vapen som ska ha varit avsedda för den svenska marknaden. Även i Sverige ska två automatvapen ha beslagtagits i den internationellt samordnade insatsen, uppger bosnisk polis.(TT)
Publicerad 10 april 2015

Vapnen, som hittades vid ett flertal husrannsakningar i samband med en internationell insats under kodnamnet "snatch", skulle säljas vidare på den svenska och slovenska marknaden, uppger bosniska åklagarmyndigheter till flera medier.

Sju personer som misstänks för inblandning i vapenhärvan har gripits i staden Bijeljina i nordöstra Bosnien. Vid tillslaget fann polisen tre kilo sprängämne, handgranater, maskingevär, ammunition och detonationsutrustning på sju olika adresser. Vapnen misstänks ha varit avsedda för att användas i organiserade brottslighet i mottagarländerna.

Även svensk polis ska ha gjort ett tillslag i samband med den internationella insatsen, då två automatvapen beslagtogs i Sverige, uppger bosnisk polis.

I Slovenien ska polisen ha hittat 59 bomber, fem automatkarbiner samt ammunition, medan den serbiska polisen vid ett tidigare tillslag i samma insats hittat 46 handgranater, ett maskingevär, en pistol samt ammunition och detonatorer.

TT har utan framgång sökt information från svenska polismyndigheter om insatsen.

TT