Annons

Skelettdelar funna under gammalt golv

Under det gamla golvet låg bitar från ett skelett. Det makabra fyndet har fått polisen att inleda en förundersökning om mord. Och brottet kan ha begåtts för över 90 år sedan. Det var en husägare som hittade benbitar när han i lördags bröt upp ett gammalt golv i sitt hus i Höör.(TT)
Publicerad 4 mars 2019

Det var en husägare som hittade benbitar när han i lördags bröt upp ett gammalt golv i sitt hus i Höör. Vad och vem benen kommer ifrån och hur de hamnat där är ett mysterium.

En förundersökning om mord alternativt vållande till annans död har inletts. Nu pågår arbetet med att försöka ta reda på vad för slags benbitar det handlar om, säger polisens presstalesperson Calle Persson till TT.

””
””
Annons

Tidningar som tidsmarkör

Kriminaltekniker har tagit sig en första titt på fyndet, och bilder på benen har skickats till rättsmedicinalverket som inte har kunnat göra en bedömning. Skelettbitarna analyseras vidare, och i samband med benfyndet har även gamla tidningar hittats, daterade till den 1 januari 1928.

Huruvida tidningsfyndet hör ihop med benen är högst oklart, men det är det enda polisen har att utgå ifrån just nu.

Inga fall i närtid

Huruvida Höörfyndet rör sig om ett kallt fall är högst oklart. Något ouppklarat mord från den här tiden i Höörtrakten känner polisen inte till än så länge, säger Calle Persson.

””

TT: Om det nu visar sig vara människoben daterade till 1928 - är inte ett sådant ärende om misstänkt mord preskriberat då?

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons