Barnläkare häktad för fler misstankar

Misstankarna mot en barnläkare som sitter häktad för en rad sexbrott mot barn fortsätter att växa. Vid torsdagens häktningsförhandling i Stockholms tingsrätt tillkom fyra nya brottsmisstankar, bland annat två grova sexövergrepp i slutet av förra året.(TT)
Publicerad 8 februari 2018

Misstankarna mot en barnläkare som sitter häktad för en rad sexbrott mot barn fortsätter att växa. Vid torsdagens häktningsförhandling i Stockholms tingsrätt tillkom fyra nya brottsmisstankar, bland annat två grova sexövergrepp i slutet av förra året.

Därmed är läkaren nu häktad för sex grova sexuella övergrepp mot barn, åtta fall av sexofredande, sex fall av utnyttjande av barn för sexuell posering och sex barnpornografibrott. Alla dessa misstankar gäller händelser i Stockholmstrakten.

Mannen har dock varit verksam som läkare på flera håll i landet. Skaraborgs sjukhus har gjort både polisanmälan och en orosanmälan till Inspektionen för vård och omsorg. Även Region Jönköping har gjort en polisanmälan. Totalt ska cirka 2 000 sjukjournaler granskas.

Brotten misstänks ha skett både i och utanför mannens tjänstgöring.

Läkaren nekar till alla misstankar.

TT