Annons

Ung man åtalas för knivattack mot polis

Den man som misstänks för knivattacken på en polis i närheten av Medborgarplatsen i centrala Stockholm åtalas för försök till mord, enligt ett pressmeddelande från åklagarmyndigheten. Det var den sista augusti i fjol som polismannen anfölls bakifrån och höggs i nacken med en kniv.(TT)
Publicerad 8 januari 2018

Den man som misstänks för knivattacken på en polis i närheten av Medborgarplatsen i centrala Stockholm åtalas för försök till mord, enligt ett pressmeddelande från åklagarmyndigheten. Det var den sista augusti i fjol som polismannen anfölls bakifrån och höggs i nacken med en kniv. Attacken var enligt polisen helt oprovocerad.

På Medborgarplatsen hölls vid tillfället en manifestation för rätten till asyl, men angreppet skall inte ha haft någon koppling till det politiska mötet.

Annons

Den misstänkte mannen åtalas också för olaga hot och misshandel mot två elever på en gymnasieskola i Tyresö, söder om Stockholm. Han hade uppgett sin ålder till 17 år, men en medicinsk åldersbedömning talar enligt åklagare för att han var över 18 år gammal vid tiden för angreppet.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons