Annons

Ännu en i jaktbrottshärvan försatt på fri fot

Ytterligare en man som misstänks för inblandning i en jaktbrottshärva i Västmanland har försatts på fri fot av tingsrätten. Den 53-årige mannen häktades förra veckan som skäligen misstänkt för bland annat grovt jaktbrott.(TT)
Publicerad 6 november 2018

Ytterligare en man som misstänks för inblandning i en jaktbrottshärva i Västmanland har försatts på fri fot av tingsrätten. Den 53-årige mannen häktades förra veckan som skäligen misstänkt för bland annat grovt jaktbrott.

””

Vid häktning på skälig misstanke har åklagaren sju dagar på sig att återkomma till tingsrätten med stärkt bevisning, annars måste den misstänkte just släppas på fri fot.

Annons

En 59-årig man som misstänks för grovt jakthäleri släpptes under måndagen, av samma skäl. Totalt misstänks fem män för inblandning, varav tre i nuläget är häktade. En av dem är en känd företagsledare som misstänks för grovt jaktbrott, förberedelse till grovt jaktbrott och jakthäleri.

Åklagaren misstänker att männen har dödat varg, lodjur och kungsörn.

Misstankarna om att minst en varg eldats upp i en ugn har dock dragits tillbaka då polisen hittills inte har lyckats hitta tillräckligt med bevis som stödjer anklagelsen.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons