Annons

Anmälningar om svartbyggen har legat i tolv år

I Östersunds kommun har tillsynsärenden som gäller olovliga byggen blivit liggande på hög. I vissa fall finns ärenden inkomna så långt tillbaka som 2006. Nu riktar Justitieombudsmannen (JO) skarp kritik mot miljö- och samhällsnämnden i kommunen, rapporterar SVT Nyheter Jämtland.(TT)
Publicerad 1 juli 2018

I Östersunds kommun har tillsynsärenden som gäller olovliga byggen blivit liggande på hög. I vissa fall finns ärenden inkomna så långt tillbaka som 2006.

Nu riktar Justitieombudsmannen (JO) skarp kritik mot miljö- och samhällsnämnden i kommunen, rapporterar SVT Nyheter Jämtland.

Annons

JO har under våren gjort en uppföljande inspektion på kommunen, efter att ha granskat den tidigare, och sett att i princip ingenting förbättrats.

"I vissa ärenden har inga åtgärder vidtagits över huvud taget och i andra ärenden har det förekommit långa uppehåll i handläggningen. Flera fall gällande eventuella olovliga byggnationer riskerar också att träffas av preskriptionsreglerna, vilket medför att t.ex. grannars möjligheter att få rättelse går förlorad", skriver JO i sin kritik.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons