Annons

Advokat varnas - visade "brist på intresse"

En advokat i Västernorrland får en varning av Advokatsamfundets disciplinnämnd för att ha visat "brist på intresse" när han överklagade Migrationsverkets beslut att inte bevilja uppehållstillstånd för en asylsökande man.(TT)
Publicerad 3 november 2018

En advokat i Västernorrland får en varning av Advokatsamfundets disciplinnämnd för att ha visat "brist på intresse" när han överklagade Migrationsverkets beslut att inte bevilja uppehållstillstånd för en asylsökande man. Enligt anmälan till samfundet ska överklagandet ha varit innehållslöst med "tio korta rader som inte innehöll någonting i sak", skriver SVT Nyheter Västernorrland.

Migrationsverket avslog också överklagandet och avslaget vann laga kraft, något som den asylsökande mannen aldrig fick reda på av advokaten. Denne skickade ett brev till den asylsökande - men brevet kom i retur och advokaten gjorde inga fler försök att meddela beslutet.

Annons

Advokatsamfundets disciplinnämnd anser att advokaten "allvarligt åsidosatt sina plikter som advokat". Advokaten medger att han borde ansträngt sig mer men säger också att han hade en mycket ansträngd arbetssituation.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons