Annons

91-årig svårt sjuk kvinna nekas äldreboende

En 91-årig kvinna med syn- och hjärtproblem nekas en plats på ett äldreboende. Enligt domstol är hennes besvär inte tillräckliga. Kvinnan vände sig i början av året till Västerås kommun med önskan om att få flytta.(TT)
Publicerad 8 juli 2018

En 91-årig kvinna med syn- och hjärtproblem nekas en plats på ett äldreboende. Enligt domstol är hennes besvär inte tillräckliga.

Kvinnan vände sig i början av året till Västerås kommun med önskan om att få flytta. I ansökan redogjorde hon för sina grava synproblem samt den rädsla hon känner för att bo kvar hemma efter att ha blivit rånad. Kvinnan hade också ramlat en gång hemma och blivit liggande hela dagen innan hon fick hjälp. Hon har också läkarintyg på sina hjärtproblem.

Annons

Men dessa skäl räckte inte. Kommunen sade nej med motiveringen att kvinnan klarar sin dagliga livsföring bra, med hjälp av hemtjänsten.

Kvinnan överklagade, men inte heller förvaltningsrätten ser tillräckliga skäl för att bifalla kvinnans ansökan. Domstolen skriver att det finns förståelse för den oro hon känner, men att "hennes besvär inte är av sådan art att hon är berättigad till serviceboende för att uppnå skälig levnadsnivå", skriver VLT.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons