Annons

17 000 fortfarande strömlösa efter Alfrida

Tusentals hushåll i Uppsala län och Stockholms län är fortfarande strömlösa efter stormen Alfridas härjningar. I Norrtälje kan drabbade hämta vatten och ladda mobiltelefonerna vid kommunens brandstationer.(TT)
Publicerad 5 januari 2019
””

Han berättar att mellan torsdagen och fredagen var det en person som övernattade på brandstationen i Norrtälje.

Kommunen ska även öppna upp två skolor där det ska gå att duscha. Även badhusen har öppnat upp för att kommuninvånare ska kunna duscha. I fredags var det till exempel ett 20-tal personer som kom till Hallstaviks badhus för att duscha.

Annons

Och i Tierps kommun har vattenstationer öppnats för dem som behöver vatten. Även Hållsnäs församlingshem har öppet för drabbade.

Omkring 17 000

Fyra dagar efter stormen Alfridas härjningar i landet står omkring 17 000 av Vattenfalls elkunder i delar av Uppsala län och Stockholms län fortfarande utan ström. Sedan i fredags har omkring 2 000 av bolagets kunder fått strömmen tillbaka.

””

Drabbades värst

Värst drabbade är Roslagen och Norrtälje kommun. Prognosen för dem som bor längst ute i skärgården är att elen ska vara tillbaka den 10 januari, men det är inte säkert att det blir så.

””

Vattenfall har lovat att ersätta kunder som på grund av strömavbrottet måste bo på hotell eller är tvungna att äta ute för att de inte kan laga mat i bostaden.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons