Zara Larsson: Ett svin är ett svin

Efter uppgifterna om övergrepp under festivalen We are Sthlm ger sig artisten Zara Larsson i debatten om sexuellt våld mot unga kvinnor. "Ett ofredande är ett ofredande. En våldtäkt är en våldtäkt. Ett svin är ett svin, oavsett bakgrund", skriver hon i ett blogginlägg.(TT)
Publicerad 13 januari 2016

Efter uppgifterna om övergrepp under festivalen We are Sthlm ger sig artisten Zara Larsson i debatten om sexuellt våld mot unga kvinnor.

"Ett ofredande är ett ofredande. En våldtäkt är en våldtäkt. Ett svin är ett svin, oavsett bakgrund", skriver hon i ett blogginlägg.

Larsson en av de artister som uppträdde på festivalen i somras. Hon är kritisk till uppgifterna att polisen valt att tysta ned övergreppen med argumentet att man inte ville spela Sverigedemokraterna i händerna. Dagens Nyheter skrev om detta häromdagen och citerade en polischef.

"Det uttalandet tycker jag känns så jävla olustigt. Vad exakt menar de med det?", frågar Larsson och skriver vidare att gärningsmännens bakgrund är "helt irrelevant":

"Män våldtar. Svenska män våldtar. Utomeuropeiska män våldtar. Hela grejen känns väldigt odemokratisk och dyster", skriver Zara Larsson.

TT