Annons

Warhols och Capotes kompissnack blir teater

Popkonstnären Andy Warhol och författaren Truman Capote var vänner, och kunde prata i timmar som kompisar gör. Nu ska delar av deras samtal bli teater, skriver New York Times. Det är American Repertory Theater i Massachusetts som sätter upp "Warhol Capote" med premiär i september.(TT)
Publicerad 1 maj 2017

Popkonstnären Andy Warhol och författaren Truman Capote var vänner, och kunde prata i timmar som kompisar gör. Nu ska delar av deras samtal bli teater, skriver New York Times.

Det är American Repertory Theater i Massachusetts som sätter upp "Warhol Capote" med premiär i september. All dialog i pjäsen är baserade på autentiska inspelade samtal mellan de två vännerna i slutet av 1970-talet, då de funderade på att sätta upp en Broadwaypjäs tillsammans. Inspelningarna upptäcktes för några år sedan av regissören Rob Roth.

Annons

Truman Capote var redan en litterär stjärna när Andy Warhol kom till New York 1949. I en intervju i Rolling Stone från 1973 berättar Capote hur Warhol brukade skicka honom beundrarbrev och hur de sedan blev goda vänner. Det förblev de ända fram till Capotes död 1984.

Capote avbildas i flera av Warhols verk.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons