Annons

Viagogo slutar sälja konsertbiljetter till Grönan

Biljettsajten Viagogo slutar att sälja konsertbiljetter till spelningar på Gröna Lund efter kritik, rapporterar SVT Kulturnyheterna.(TT)
Publicerad 4 mars 2019

Biljettsajten Viagogo slutar att sälja konsertbiljetter till spelningar på Gröna Lund efter kritik, rapporterar SVT Kulturnyheterna.

"Vår policy är att endast tillåta säljare att lista biljetter som garanterar inträde till ett evenemang och om det råder några tvivel, vilket det gör i det här fallet, så kommer vi inte att tillåta biljetterna på vår plattform" , skriver Viagogo i ett meddelande till Kulturnyheterna.

Annons

Förra veckan uppmärksammade flera medier att man på Viagogos sajt kunde köpa biljetter till bland andra Lenny Kravitz, Fricky och The Smashing Pumpkins på Gröna Lund. I vissa fall kunde biljetterna kosta över 500 kronor. Problemet är att de inte garanterar inträde då det är först till kvarn som gäller på nöjesfältets spelningar. Dessutom är biljettpriset bara 120 kronor om du går in före klockan 18.00.

Viagogo försvarade sig med att man bara fungerar som en marknad för andrahandsbiljetter. Men nu har bolaget ändrat sig och tagit bort alla biljetter till konserter på Gröna Lund.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons