Veronica Maggio släpper ny singel

Veronica Maggio är tillbaka med nya singeln "Kurt Cobain", skriven tillsammans med Simon Hassle och Jocke Berg från Kent. Låten beskrivs som "lika delar kärlekssynth, ett bråk i Stockholmsnatten och att välja bort mörker", och är den första singeln från artistens kommande, sjätte, studioalbum.(TT)
Publicerad 5 mars 2019

Veronica Maggio är tillbaka med nya singeln "Kurt Cobain", skriven tillsammans med Simon Hassle och Jocke Berg från Kent.

Låten beskrivs som "lika delar kärlekssynth, ett bråk i Stockholmsnatten och att välja bort mörker", och är den första singeln från artistens kommande, sjätte, studioalbum.

"Det en sån där låt som jag ofta önskar att jag hade lättare för att skriva. Som känns ljus utan att den blir för hurtig", säger Veronica Maggio i ett pressmeddelande.

Det kommande albumet släpps i två delar - den första delen kommer innan sommaren och hela plattan släpps till hösten.

"Jag älskar ju albumformatet. Dramaturgin, utrymmet och lyxen att få dyka in i en hel värld av låtar. Men det finns något lockande i att låtarna får stå lite mer på egna ben också. Att släppa över längre tid och ge dem mer utrymme", säger Veronica Maggio.

Låten "Kurt Cobain" släpps den 22 mars.

TT