TT-Feature

Usher överraskade i Stockholmsförorter

TT-Feature Artikeln publicerades

Världsstjärnor på besök i Stockholm brukar sällan röra sig längre än några kvarter från Grand Hotel. Den amerikanske r'n'b-artisten Usher tillhör undantagen. I går besökte han förorterna Tensta och Rinkeby.(TT)

Usher är på besök i Stockholm, rapporterar Aftonbladet - och under fredagskvällen dök han upp i Tensta.

– Jag frågade vad han gjorde i Tensta och han sa att han ville kolla hur det fungerade med alla våldsamheter som varit där och sedan skulle han vidare och kolla i Rinkeby. Vi hann inte prata så mycket för det blev rätt stökigt med mycket folk som ville ta foton, säger 28-årige Evangelos Papatheodorou till tidningen.

Världsstjärnan ska ha varit i sällskap med svensk-amerikanske förre "Idol"-jurymedlemmen Quincy Jones III, och besöket fick stor uppmärksamhet i sociala medier. Bland annat av r'n'b-artisten och Rinkebybon Cherrie.

    "Kan nån berätta vad Usher och Jesse Williams gör på min gård i Rinkeby?", undrar hon på Twitter.

    Khadra Abdullahi jobbar som ungdomscoach på Rinkeby ungdomens hus och berättar att Usher, som sålt över 65 miljoner skivor, tittade förbi.

    – Jag får rysningar bara jag tänker på det, det var så mycket glädje och gemenskap. Usher stod och dansade, var social och fick så mycket kärlek, säger hon till Aftonbladet.

    Usher är i Sverige som talare på konferensen Brilliant Minds, som bland annat uppmärksammar hans välgörenhetsprojekt för ungdomar från utsatta områden i USA. På talarlistan finns även skådespelaren Jesse Williams som besökte Rinkeby i torsdags, enligt ett inlägg på Instagram.