Annons

Trump: Jag står inte fast vid någonting

Stå fast vid sina uttalanden? Nej, det är inget för USA:s president. Och amerikanska inbördeskriget, det kunde ha stoppats av en man som avled 16 år innan konflikten bröt ut, om man får tro samme statsman.(TT)
Publicerad 1 maj 2017

I samband med att Donald Trump suttit på presidentposten i hundra dagar lät han sig på måndagen intervjuas i en rad medier. En av intervjuerna, med John Dickerson från CBS News, fick ett abrupt slut när Trumps anklagelser mot företrädaren Barack Obama kom upp.

När Dickerson frågar om han står fast vid uttalandena om att Obama är "sjuk och elak" och att han avlyssnat Trump, svarar presidenten:

””
Annons

"Tack, det räcker"

När Trump pressas ytterligare avbryter han helt sonika intervjun.

””

Det var den 4 mars som Trump via Twitter anklagade Obama för att ha avlyssnat hans telefoner. Några bevis för påståendet har inte presenterats.

Intervjuad i Sirius XM säger Trump att USA:s sjunde president, Andrew Jackson (1767-1845), skulle ha förhindrat inbördeskriget som inleddes 1861, om han bara fått leva.

””

Möte med Kim Jong-Un?

Människor "frågar sig inte längre varför kriget bröt ut", säger Trump vidare. Möjligen har det då undgått honom att det skrivits tusentals böcker i ämnet - en konflikt som genom kopplingen till slaveriet sällan är inaktuell i amerikanernas liv.

Trump lät också på måndagen meddela att han inte utesluter ett möte med Kim Jong-Un, att det skulle "vara en ära" att träffa den nordkoreanske diktatorn - trots det hårda tonläget länderna emellan de senaste veckorna.

Från Vita huset kom strax därefter dock besked om att något möte mellan Trump och Kim Jong-Un inte är nära förestående.

Även ekonomiska spörsmål avhandlades av Trump. I en intervju med nyhetsbyrån Bloombergs säger presidenten att han "aktivt överväger att splittra stora banker" med hänvisning till en lag från depressionsåren på 1930-talet. Lagen tvingade bankerna att särskilja spekulationsverksamhet från kreditgivning till privatpersoner och företag.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons