Annons

"The Emoji Movie" tog storslam på kalkongala

Nästan alla skulle nog hålla med om att hallon är en godsak väl värd att uppskattas. Eller, kanske inte riktigt alla: De skådespelare och filmmakare som gör mindre kvalitativa filmer har nämligen all anledning att frukta Razzie awards, där förra årets värsta kalkoner belönas med guldsprejade hallon.(TT)
Publicerad 3 mars 2018

Nästan alla skulle nog hålla med om att hallon är en godsak väl värd att uppskattas. Eller, kanske inte riktigt alla: De skådespelare och filmmakare som gör mindre kvalitativa filmer har nämligen all anledning att frukta Razzie awards, där förra årets värsta kalkoner belönas med guldsprejade hallon.

2018 års pristagare tillkännagavs på lördagen och årets stora "vinnare" blev "The Emoji movie", som kammade hem fyra ruggiga hallon, bland annat för sämsta film och sämsta regi.

Annons

På skådespelarsidan kom juryn fram till att Tom Cruise stod för 2017 års allra värsta manliga rolltolkning i "The Mummy" och han förärades därför priset för sämsta skådespelare på herrsidan.

Tyler Perry, som vunnit flera hallon sedan tidigare, snodde priset för sämsta kvinnliga skådespelare för sin dragroll i "Boo 2: A Medea Halloween".

"Baywatch" rodde hem publikpriset, som delas ut till filmer som är så dåliga att de blir bra.

Årets Razziegala var den 38:e i ordningen. Kalkontävlingen är aningen mindre flärdfull än sin gnistrande kusin, Oscarsgalan, som äger rum natten till måndag svensk tid. De guldsprejade hallonen har ett värde på knappa fem dollar, motsvarande omkring 40 kronor.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons