Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Sylvia Massy: "Bästa jobbet i världen"

Amerikanska producenten Sylvia Massy kommer till Göteborg i veckan för att bli intervjuad under EQ Loves Festival som vill lyfta kvinnliga förebilder inom musikproduktion. - Jag uppmanar så många kvinnor som möjligt att ge sig in i branschen, säger hon till TT.(TT)

På fredagen och lördagen hålls EQ Loves Festival i Göteborg, med målet att inspirera andra och lyfta fram kvinnliga förebilder inom musikproduktion. Amerikanska producenten Sylvia Massy ska tillsammans med svenska producenten Linn Fijal bli intervjuad av kulturjournalisten Per Sinding-Larsen.

""

"Utmaning att börja"

Hon har arbetat som producent sedan 80-talet. Johnny Cash, Red Hot Chili Peppers och System of a Down är några exempel på vilka hon arbetat med.

""

Kvinnor underrepresenterade

Enligt statistik från Spotify från tidigare i år dominerar män musikskapandet som landar på världens topplistor. I Sverige var det endast 39 kvinnor bland de totalt 290 upphovspersonerna bakom de 50 mest spelade låtarna 2017.

Internationellt var statistiken ännu mindre jämställd: 31 kvinnor av totalt 308 upphovspersoner bakom de 50 mest spelade låtarna förra året.

"Mitt största mål"

Sylvia Massy säger att den största utmaningen för kvinnor är att inte bli sedda som just duktiga kvinnliga producenter eller inspelningstekniker, utan bara att bli sedda som duktiga sådana.

""

TT

Läs mer