Stridsberg och Tamas till Littfest

Författaren Sara Stridsberg, skådespelaren Börje Ahlstedt och journalisten Gellert Tamas hör till namnen som gästar årets Littfest i Umeå den 17-19 mars. Sara Stridsberg, som fick sitt genombrott med "Drömfakulteten" 2013, presenteras för publiken i ett panelsamtal med kritikern Therese Eriksson.(TT)
Publicerad 7 januari 2016

Författaren Sara Stridsberg, skådespelaren Börje Ahlstedt och journalisten Gellert Tamas hör till namnen som gästar årets Littfest i Umeå den 17-19 mars.

Sara Stridsberg, som fick sitt genombrott med "Drömfakulteten" 2013, presenteras för publiken i ett panelsamtal med kritikern Therese Eriksson.

2003 kom Gellert Tamas med boken "Lasermannen" om serieskytten John Ausonius som satte skräck i Sverige i början av 90-talet. Tolv år senare gav Mattias Gardell ut "Raskrigaren: Seriemördaren Peter Mangs", och nu möts de båda i en diskussion om likheter och skillnader mellan gärningsmännen.

Börje Ahlstedt kommer att läsa verk av Williams Shakespeare, som dog för 400 år sedan. Bland andra gäster finns danska författaren Josefine Klougart och dramatikern Tove Folkesson.

TT