Annons

Stim-stipendier till Ramsby och Imam

Silvana Imam, Emil Jensen, Alice Boman, Iiris Viljanen, Madi Banja, Nino Ramsby och Andreas Mattsson. Det är några av de musikprofiler som får Stims stipendier för 2018.(TT)
Publicerad 5 november 2018

Silvana Imam, Emil Jensen, Alice Boman, Iiris Viljanen, Madi Banja, Nino Ramsby och Andreas Mattsson. Det är några av de musikprofiler som får Stims stipendier för 2018.

Stipendiet delas ut årligen till musikskapare och textförfattare som "håller hög konstnärlig kvalitet", och i år får 121 personer dela på totalt 4,4 miljoner kronor.

Annons

"Allt musikskapande går inte att leva på - det är tufft att försörja sig som musikskapare idag. Med Stims stipendier kan vi bidra till att öka den möjligheten och att ny fantastisk musik skapas, oavsett inom vilken genre man skriver. Det är också väldigt glädjande att konstatera en så hög andel kvinnor som mottagare, i en annars väldigt mansdominerad bransch", säger Stims vd Karsten Dyhrberg Nielsen i ett pressmeddelande.

I år sökte 1931 upphovspersoner stipendierna, som är på 25 respektive 50 000 kronor. Stim (Svenska tonsättares internationella musikbyrå) har delat ut stipendiet sedan 1925.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons