Annons

Spelutvecklarna: "Vill inte glorifiera krig"

Ett fredsspel, säger utvecklarna om krigsskildringen "11-11: Memories retold". Förhoppningen är att låta spelare uppleva första världskriget och i förlängningen krigsspel på ett helt nytt sätt.(TT)
Publicerad 9 november 2018

"11-11: Memories retold" är långt ifrån det första spelet som utspelar sig under första världskriget. Men titeln skiljer sig från majoriteten av dem på ett väldigt grundläggande sätt.

””

Spelets handling kretsar kring två personer. Kanadensaren Harry, vars röst görs av Elijah Wood, och tysken Kurt (Sebastian Koch) som båda påverkas av kriget från olika håll. Deras sammanflätade öde utgör handlingens grundstomme.

””
Annons

Unik stil

Förutom en mer finstämd och emotionell handling sticker spelets grafiska stil ut. Brittiska Aardman ligger bakom bland annat "Wallace & Gromit" och har jobbat för att särskilja spelet visuellt.

””

Han berättar att varje sekund i spelet är som om någon "målar väldigt, väldigt, väldigt snabbt" och att varje sekund innehåller en kvarts miljon penseldrag.

Förutfattade meningar

Rowes och Fanise poängterar att spelets handling är fiktiv även om den är förankrad i verkliga händelser. De säger också att utvecklingsprocessen tvingat dem att göra upp med förutfattade meningar om krig, som att det hela tiden är full fart.

””

Nutida lärdomar

Första världskrigets slut är 100 år bort, men enligt Rowes finns det aktuella likheter med det rådande världsläget:

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons