Annons

Sorkin vill göra uppföljare till Facebookfilm

Nio år efter första filmen tycker manusförfattaren Aaron Sorkin att det vore på sin plats med en uppföljare till "The social network". Filmen från 2010 handlar om hur Facebook grundades och blev världens största sociala nätverk.(TT)
Publicerad 12 januari 2019

Nio år efter första filmen tycker manusförfattaren Aaron Sorkin att det vore på sin plats med en uppföljare till "The social network". Filmen från 2010 handlar om hur Facebook grundades och blev världens största sociala nätverk.

Men sedan filmen gjordes har företaget och dess grundare Mark Zuckerberg varit i blåsväder mer än en gång, inte minst i fjolårets Cambridge Analytica-skandal, där det avslöjades att personuppgifter från miljoner användare läckts och använts i politiska syften.

””
Annons

Enligt Sorkin håller första filmens producent med, och har kontaktat manusförfattaren för att diskutera ett nytt samarbete. Aaron Sorkin har tidigare skrivit manus till bland annat tv-serien "Vita huset". Han är just nu aktuell med manuset till Broadwayuppsättningen av Harper Lees "Dödssynden".

TT

Annons
Annons
Annons
Annons