Annons

Se filmen "Aniara" - instängd i sarkofag

Göteborgs filmfestival vill utmana det traditionella sättet att uppleva en film. Inför årets festival har man byggt ett antal sarkofager som är 210 centimeter långa och 60 cm breda där besökarna kan titta på filmen "Aniara".(TT)
Publicerad 3 januari 2019

Göteborgs filmfestival vill utmana det traditionella sättet att uppleva en film. Inför årets festival har man byggt ett antal sarkofager som är 210 centimeter långa och 60 cm breda där besökarna kan titta på filmen "Aniara". Meningen är att biobesökaren ska få en klaustrofobisk upplevelse som gör att man känner sig som en i besättningen på filmens rymdskepp.

"Det kommer bli en utmanande upplevelse, som fördjupar den känsla av att vara ensam i rymden som präglar Aniara. Vi vill undersöka vad som händer när man ser en film under så extrema omständigheter. Kanske väcker visningen också nya tankar om vart mänskligheten egentligen är på väg", säger Jonas Holmberg, konstnärlig ledare för Göteborgs filmfestival, i ett pressmeddelande.

Annons

Sarkofagerna har lufthål på undersidan och personal kommer att finnas på plats under tiden. För den som inte pallar med instängdheten finns det en knapp att trycka på för att bli utsläppt med en gång. Det finns åtta sarkofager och upplevelsen tar tre timmar.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons