Annons

Satanister arga på Netflix-serien "Sabrina"

Det amerikanska satanistiska sällskapet The Satanic Temple har ilsknat till på nya Netflix-serien "Chilling adventures of Sabrina". De anser att en staty som förekommer i serien är alldeles för lik deras egen staty av den satanistiska figuren Baphomet.(TT)
Publicerad 2 november 2018

Det amerikanska satanistiska sällskapet The Satanic Temple har ilsknat till på nya Netflix-serien "Chilling adventures of Sabrina". De anser att en staty som förekommer i serien är alldeles för lik deras egen staty av den satanistiska figuren Baphomet.

The Satanic Temples grundare Lucien Greaves skriver på Twitter att sällskapet äger upphovsrätten till just den designen på statyn, och att de tänker vidta rättsliga åtgärder. Han har även twittrat jämförande bilder på de båda statyerna.

Annons

Till Rolling Stone säger Greaves att serieskaparna kunde ha använt en generisk bild, men tydligt valde att använda den staty som The Satanic Temple använder sig av som förlaga.

Netflix säger till tidningen att man inte vill kommentera stämningsansökan eftersom den ännu inte nått domstol.

"Chilling adventures of Sabrina" är en nyversion av 90-talskomediserien "Sabrina tonårshäxan" och har premiär den 26 november.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons