Så blir P3 Guld-galan i helgen

När P3 Guld-galan arrangeras på lördag håller radioprofilen Tina Mehrafzoon i taktpinnen för andra året i rad. Tunga priser ska delas ut och på scenen står bland andra Zara Larsson, Mnek, Jonathan Johansson och Otto Knows.(TT)
Publicerad 13 januari 2016

Musikåret 2015 har präglats av en spirande soul- och r'n'b-våg, strömningstjänstdueller och internationella genombrott för svenska artister som Tove Styrke och Zara Larsson.

Det är i alla fall så "Musikguidens" programledare Tina Mehrafzoon, som på lördag leder den direktsända P3 Guld-galan, minns 2015.

””

Minns Parisattackerna

Men det starkaste intrycket som Tina Mehrafzoon tar med sig från 2015 är terrorattackerna i Paris i november.

””
””

Mnek gästar Zara

Under P3 Guld-galan delas tunga priser ut i totalt nio kategorier. Flera av de som slåss om utmärkelserna uppträder också på galan - däribland Dolores Haze, Madi Banja, Sabina Ddumba och Norlie & KKV.

Zara Larsson får sällskap på scenen av den brittiske artisten Mnek, deras hitduett "Never forget you" toppade som bekant den svenska singellistan i höstas och har strömmats miljontals gånger.

Andra artister som uppträder är Jonathan Johansson, Otto Knows, Leslie Tay, Cherrie, Maja Francis samt Herbert Munkhammar & Michael Dida.

P3 Guld direktsänds i SVT och P3, och kan även strömmas via SVT Play.

TT