Annons

Roseannes nya "Roseanne" stödjer Trump

När 90-talsserien "Roseanne" gör comeback är det med en huvudperson vars sympatier ligger hos den nuvarande presidenten. I de nya avsnitten spelar Roseanne Barr en titelroll som röstat på Donald Trump och vars åsikter nu krockar med övriga familjen.(TT)
Publicerad 9 januari 2018

I början av 1990-talet var "Roseanne", som frispråkigt skildrade den vita arbetarklassfamiljen Conner, en av USA:s mest sedda tv-serier. Till skillnad från samtida serier som "Cosby", tog "Roseanne" upp ämnen som abort, homosexualitet, alkoholism och sexuella trakasserier. När serien nu gör comeback diskuteras politiska ämnen som missbruk och sjukvård.

Eftersom serien hyllades för sin realistiska skildring av familjen Conner när det begav sig, vill Roseanne Barr att också de nya avsnitten ska spegla ett USA som röstade fram Donald Trump till president.

””
Annons

Barr har själv uttryckt sitt stöd för Trump, men enligt "Roseannes" producenter tar serien inte någon politisk ställning.

””

Flera av originalseriens skådespelare repriserar sina roller i nya "Roseanne" - förutom Barr återvänder även John Goodman som spelar maken Dan och Sara Gilbert och Michael Fishman som spelar parets två barn.

"Roseanne" är den senaste i raden 90-talsserier som fått ny kostym av tv-bolaget ABC. Även "Will & Grace" och "Twin Peaks" återvände till rutan i fjol. De nio nya "Roseanne"-avsnitten börjar sändas den 27 mars.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons