Annons

Rabatt ska locka storfilmer till Västsverige

Västra Götalandsregionen ger grönt ljus för att införa så kallade produktionsrabatter - ett stöd som betalas ut till film- och tv-dramaproduktioner i Västra Götaland.(TT)
Publicerad 8 mars 2019

Västra Götalandsregionen ger grönt ljus för att införa så kallade produktionsrabatter - ett stöd som betalas ut till film- och tv-dramaproduktioner i Västra Götaland.

"På så vis hoppas vi att tillsammans med Film i Väst locka hit fler internationella inspelningsprojekt i världsklass, men också att på sikt bygga ut och stärka den regionala infrastrukturen för film", säger Kristina Jonäng (C), ordförande i Regionutvecklingsnämnden i Västra Götalandsregionen, i ett pressmeddelande.

Annons

Filmfonden Film i Väst har varit drivande för att införa produktionsrabatter, som sägs finnas i alla europeiska länder utom Sverige och Danmark. Film i västs vd Mikael Fellenius anser att projektet behövs för att regionen ska kunna fortsätta konkurrera om filmproduktioner.

"Eftersom Västra Götaland redan i dag är Nordens främsta filmregion med en välutbyggd och kompetent filmindustri för inspelning och postproduktion blir den regionala produktionsrabatten ett viktigt pilotprojekt", säger han.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons