Annons

Publikrekord för "Jag är Ingrid"

Stig Björkmans dokumentär "Jag är Ingrid" har slagit rekord på svenska biografer. Sedan premiären den 28 augusti har filmen om den svenska filmstjärnan Ingrid Bergman setts av 45 942 besökare, vilket är den starkaste öppningsveckan för en dokumentärfilm under hela 2000-talet.(TT)
Publicerad 4 september 2015
Stig Björkmans dokumentär \"Jag är Ingrid\" har slagit rekord på svenska biografer. Sedan premiären den 28 augusti har filmen om den svenska filmstjärnan Ingrid Bergman setts av 45 942 besökare, vilket är den starkaste öppningsveckan för en dokumentärfil

Stig Björkmans dokumentär "Jag är Ingrid" har slagit rekord på svenska biografer. Sedan premiären den 28 augusti har filmen om den svenska filmstjärnan Ingrid Bergman setts av 45 942 besökare, vilket är den starkaste öppningsveckan för en dokumentärfilm under hela 2000-talet. Det är även den starkaste öppningsveckan för en svensk film i år, skriver filmbolaget i ett pressmeddelande.

I "Jag är Ingrid" får tittarna se aldrig tidigare visat material som privata bilder och filmer. I våras fick filmen ett specialomnämnande i samband med att dokumentärfilmspriset L'oeil d'or (Guldögat) delades ut på filmfestivalen i Cannes.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons