Annons

Politiker vill förbjuda knarksåporna

Politiker och aktivister i Mexiko kräver att tv-serier om droghandel slutar sändas från och med natten mot torsdag. Anledning är att ungdomar kan imponeras av den extravaganta livsstil som droghandlarna har, rapporterar The Guardian.(TT)
Publicerad 2 november 2016

Politiker och aktivister i Mexiko kräver att tv-serier om droghandel slutar sändas från och med natten mot torsdag. Anledning är att ungdomar kan imponeras av den extravaganta livsstil som droghandlarna har, rapporterar The Guardian.

Enligt aktivisterna glorifierar serier som "Lord of the skies" om Juárez-kartellens grundare Amado Carillo Fuentes och "Queen of the south" om en fiktiv kvinnlig kartelledare kriminalitet samtidigt som landet plågas av drogrelaterat våld.

Annons

Ordföranden för radio-, tv- och biografkommissionerna i senaten i Mexiko sade i ett gemensamt uttalande att tv-kanaler inte borde tillåtas "marknadsföra droghandel och omgärdande aktivteter som en inspirerande livsstil".

Det är snart tio år sedan som Mexiko började ta i med hårdhandskarna mot organiserad brottslighet. 150 000 personer har dött och 25 000 har försvunnit sedan dess, utan större effekt på droghandeln.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons