Petterson hjälper dränkt bokhandel

Den amerikanske kriminalförfattaren James Patterson sällar sig till de brittiska författare som engagerat sig i de bokhandlar i Norra England som drabbades hårt av regn och översvämningar i december. The Book Case i Bebden Bridge förstördes helt medan New Bookshop i Cokermouth fick sina böcker dränkta.(TT)
Publicerad 13 januari 2016

Den amerikanske kriminalförfattaren James Patterson sällar sig till de brittiska författare som engagerat sig i de bokhandlar i Norra England som drabbades hårt av regn och översvämningar i december.

The Book Case i Bebden Bridge förstördes helt medan New Bookshop i Cokermouth fick sina böcker dränkta. The Book Case har redan fått hjälp av bland andra Ian Rankin och Marian Keyes som donerat signerade böcker som ska säljas på auktion. James Patterson bidrar med sammanlagt 140 000 kronor till de båda bokbutikerna, skriver the Guardian.

Kate Claughan, ägare till The Book Case, tänker använda pengarna för att lyfta butikens barn- och ungdomsavdelning inför den planerade nystarten senare i år.

TT