Paul Simon ger avskedskonsert i Sverige

Förra veckan stod det klart att Paul Simon har bokat in en avskedskonsert i London den 15 juli. Nu kommer beskedet att även hans svenska fans får chans att säga hej då innan han lägger gitarren på hyllan.(TT)
Publicerad 5 februari 2018

Förra veckan stod det klart att Paul Simon har bokat in en avskedskonsert i London den 15 juli. Nu kommer beskedet att även hans svenska fans får chans att säga hej då innan han lägger gitarren på hyllan.

"Homeward bound - the farewell tour" kommer nämligen till Sverige och Globen den 30 juni, skriver Live Nation på Twitter. Dagen därpå spelar han i Oslo och sedan fortsätter han vidare till Köpenhamn.

I ett pressmeddelande säger Simon att han känner sig både lättad och orolig över att lägga ned. "Jag älskar att göra musik, min röst är fortfarande starkt och mitt band är en tight och extraordinärt begåvad grupp musiker. Jag tänker ständigt på musik. Jag är väldigt tacksam för min karriär och så klart framför allt för all publik som har hört någonting i min musik som har berört dem", säger han.

Biljetterna till Sverigekonserten släpps den 8 februari.

TT