Annons

Nya "Just cause" test för svenska spelmotorn

Rico Rodriguez är tillbaka för att återigen bekämpa fiender i Avalanches "Just cause 4". Som vanligt är spelarfriheten i fokus. - Vi vill främja experimenterande så mycket som möjligt, säger regissören Francesco Antolini.(TT)
Publicerad 3 december 2018

Den här gången ska milisen Black hand bekämpas i ett sydamerikanskt land med stora miljövariationer. Det kommer att innebära explosioner, galna biljakter och flygturer.

””

Svaret blev extremväder - stormar, åskoväder och tornados. Avalanche är ett svenskt företag och spelmotorn Apex, som Antolini beskriver som företagets största konkurrenskraft, har byggts i Stockholm.

Annons

"Just cause"-serien är kanske det som utvecklarna är mest kända för, och det var "Just cause 2" från 2010 som fick Antolini att lämna Ubisoft för att börja på New York-kontoret när det öppnade för några år sedan, för att arbeta på trean.

””

Uppmuntrar till experimenterande

Det finns exempelvis inte något som gör att spelfiguren dör direkt. En granat som exploderar nära dig eller en blixt som slår ner i Ricos huvud gör att hälsomätaren är i botten, men händelsen i sig tar inte död på honom.

””
””

Ta kontroll över vädret

Som spelare kommer du till och med att kunna försöka kontrollera vädret. Bland annat finns en vindkanon som kan användas för att ta kontrollen över de mäktiga virvelvindarna.

””

"Just cause 4" släpps den 4 december till Xbox, Playstation och pc.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons