Nu är det John Lundviks tur

När John Lundvik ropades ut som finalist i Melodifestivalen föll han nästan ihop av lycka. Även om han länge hållit på med musik är det först nu som han får ställa sig i uppmärksamhetens centrum. - Resan har börjat, jag vet inte vart den slutar, säger han.(TT)
Publicerad 4 februari 2018

John Lundvik inledde sin karriär som demosångare - han sjöng in andra artisters låtar innan de gjorde det själva. Därefter har han hållit sig i bakgrunden som låtskrivare, men drömmen har alltid varit att själv stå på scen.

Efter att ha sökt till Melodifestivalen tre gånger tidigare kom han till slut med - och gick direkt till final.

””

Men trots att han inte stått i rampljuset har han inte legat på latsidan. 2010 var John Lundvik med och skrev låten "When you tell the world you're mine" som framfördes av Agnes Carlsson och Björn Skifs under kronprinsessbröllopet. Han har även skrivit musik till filmen "Snabba cash" och den amerikanska tv-serien "Empire".

TT: Du känns som en ambitiös person?

””

Framgångsrik sprinter

Förutom musiken har John Lundvik även varit en framfångsrik friidrottare. Han har tävlat i landslaget som 100 meterslöpare och bland annat deltagit i Finnkampen.

””

TT: Om du blickar bortom Melodifestivalen, vad vill du göra då?

””

"Vinnande koncept"

Storfavoriten Benjamin Ingrosso gick som väntat också vidare från deltävlingen i Karlstad med sin "Dance you off". Han kom femma i finalen i fjol och i år är det många som tror att han kan ta hem segern.

””

TT: Finns det något att förbättra till finalen?

””

TT