Netflix slår tillbaka mot Spielberg

Strömningsjätten Netflix slår tillbaka mot kritiken från filmskaparen Steven Spielberg, som inte vill att filmer som knappt visas på biografer ska kunna belönas med Oscarsstatyetter. "Vi älskar bio", skriver Netflix på Twitter.(TT)
Publicerad 5 mars 2019

Strömningsjätten Netflix slår tillbaka mot kritiken från filmskaparen Steven Spielberg, som inte vill att filmer som knappt visas på biografer ska kunna belönas med Oscarsstatyetter.

"Vi älskar bio", skriver Netflix på Twitter. Bolaget säger att man också vill ge tillgång till film för människor som inte alltid har råd med ett biobesök eller som bor i städer utan biografer, att man vill låta alla var som helst njuta av släpp samtidigt, samt ge människor fler sätt att sprida sin konst på.

"Dessa saker är inte ömsesidigt uteslutande", avslutar Netflix i sitt meddelande.

Även om Steven Spielbergs namn inte nämns specifikt, har internationella medier snabbt dragit slutsatsen att den är riktad mot just hans kritik.

Det har uppgetts att Spielberg, som regisserat filmer som "Schindler's list" och "Rädda menige Ryan", ska ta upp frågan på ett möte i april med Oscarsakademien, där han är ledare för regidivisionen.

Netflixfilmen "Roma" vann tre statyetter vid årets Oscarsgala.

TT