Annons

Netflix gör "Ragnarok" om världens undergång

Skaparen bakom den danska serien "Borgen" har anlitats för att skapa Netflixdramat "Ragnarok", en ny nordisk serie. Serien kommer att utspela sig i den fiktiva staden Edda, manuset är en tolkning av nordisk mytologi och beskriver världens undergång, ragnarök.(TT)
Publicerad 7 november 2018

Skaparen bakom den danska serien "Borgen" har anlitats för att skapa Netflixdramat "Ragnarok", en ny nordisk serie. Serien kommer att utspela sig i den fiktiva staden Edda, manuset är en tolkning av nordisk mytologi och beskriver världens undergång, ragnarök. Den utspelar sig i nutid på en norsk gymnasieskola.

"Vi tror att Norden har en egen röst när det kommer till berättande och att vi kan visa det med den här serien, som skrivits av ett nordiskt team med författare från Norge, Sverige och Danmark. Samtidigt kretsar serien kring klimatet, en fråga som berör människor över hela världen", säger skaparen och manusförfattaren Adam Price i ett pressmeddelande.

Annons

Serien kommer att spelas in i Norge och Danmark under 2019. Än så länge har man inte avslöjat vilka skådespelare som kommer att medverka i serien.

Netflix har förnyat sin första nordiska serie "The Rain", med Alba August i huvudrollen, för en andra säsong.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons